Projecten in Ootmarsum

Onlangs is Deelstra & Deelstra bezig geweest met het reinigen en impregneren van 2 mooie projecten in Ootmarsum. Het eerste project was een huis met kleine gebakken dakpannen. Deze zijn gereinigd en geïmpregneerd. Bij het tweede project zijn de dakpannen gereinigd volgens ons unieke 3 stappenplan.

Voor het reinigen van de dakpannen, wordt er in eerste instantie altijd zorgvuldig bekeken hoe dit gaat worden uitgevoerd. Hierna wordt een gedetailleerd plan van aanpak opgemaakt.

In het geval van het eerste project, bleek het lastig te zijn om het dak te reinigen, omdat het niet mogelijk was om op het dak te staan.

Uiteindelijk werd er besloten, gebruik te maken van een grote hoogwerker. Door gebruik te maken van de hoogwerker, kregen wij de mogelijkheid het dak “eenvoudig” te reinigen en impregneren (zie onderstaande  foto).

Voor het tweede project in Ootmarsum, zijn de dakpannen gereinigd volgens ons unieke 3 stappenplan.

Het drie stappenplan (ook wel de 3 fasen werkwijze genoemd) bestaat uit de volgende onderdelen:

Reinigen
De reiniging bestaat uit het behandelen van het dak met behulp van heet water. Onder hogedruk wordt het aangehechte vuil hiermee verwijderd.

Impregneren
Na de reiniging wordt het dak geïmpregneert. De impregneerstof heeft sterk algenstoppende eigenschappen, die tot in het hart van de pan doorwerkt.

Coaten
De kleur wordt aangebracht met speciaal hiervoor ontwikkelde, watergedragen en oplosmiddelvrije coating. Het dak van het tweede project is in een mooie, knallende kleur rood/oranje gespoten.

Hieronder hebben wij met fotografie een mooi overzicht gemaakt van het proces voor het reinigen en na het reinigen van het dak.

 

© Copyright Deelstra.com Deelstra & Deelstra